Behoorlijk hartje Huizen

Huizermaat Zuid

De buurt Huizermaat Zuid is een rustige woonomgeving. Rustige en veilige hofjes sieren het straatbeeld en maken deze buurt ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Betaalbare huizenprijzen en het centrum van Huizen, strand en havengebied op fietsafstand. 

Straatbeeld

Omschrijving

Huizermaat Zuid is een woonbuurt gelegen in het midden van de gemeente Huizen. Huizermaat Zuid biedt een rustige woonomgeving met goede verbindingen naar zowel de natuur als stedelijke voorzieningen.

Ligging

Huizermaat Zuid ligt gunstig ten opzichte van zowel het centrum van Huizen als nabijgelegen natuurgebieden. Aan de ene kant biedt de wijk toegang tot verschillende groene zones, waaronder het Goois Natuurreservaat en het Gooimeer. Aan de andere kant ligt het relatief dicht bij de A27, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor forenzen naar steden als Hilversum, Utrecht en Amsterdam.

Bereikbaarheid

Huizermaat Zuid is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De wijk ligt dicht bij de belangrijke randwegen, die aansluiten op de A27, wat snelle verbindingen naar de Randstad en omliggende steden mogelijk maakt. Daarnaast zijn er buslijnen die Huizermaat Zuid verbinden met het centrum van Huizen en verder door naar plaatsen zoals Hilversum en Amsterdam.

Fietspaden zijn goed onderhouden en maken het gemakkelijk om binnen Huizen en naar nabijgelegen dorpen te fietsen. Voor wie van wandelen houdt, zijn er talrijke wandelroutes die door het groene gebied rondom lopen.

Ken je buurt

Maak kennis met de buurt Huizermaat Zuid

Huishoudens

1325 huishoudens

eenpersoons
43%
zonder kinderen
32%
met kinderen
25%

Inwoners

2610 inwoners

0-14 jaar
12%
15-24 jaar
8%
25-44 jaar
19%
45-64 jaar
26%
65+ jaar
34%

Afkomst

in de buurt

autochtoon
79%
westerse migratie
9%
overige migratie
12%

Aandeel koop/huur

Wat is de verhouding?

koopwoningen
53%
huurwoningen
47%

Ligging

Huizermaat Zuid op de kaart