Een vertrouwd doolhof

Huizermaat West

Huizermaat West is een buurt voor gezinnen. Niet ver gelegen van het winkelgebied en recreatiemogelijkheden zoals het Huizerstrand. Een buurt van rust en saamhorigheid.

Straatbeeld

Omschrijving

Ruimtelijk met veel ruimte voor groen

Huizermaat West biedt een unieke combinatie van rustige woonomgeving, groene natuur en uitstekende recreatieve mogelijkheden. De nabijheid van het Gooimeer en het Goois Natuurreservaat, gecombineerd met kindvriendelijke voorzieningen en een goede bereikbaarheid, maken het een populaire keuze voor zowel jonge gezinnen als mensen die op zoek zijn naar een plek met veel mogelijkheden om van het buitenleven te genieten.

Wat Huizermaat West onderscheidt, is de nabijheid van diverse recreatiemogelijkheden. De jachthaven van Huizen is vanuit Huizermaat West snel te bereiken.

Een ander uniek aspect van Huizermaat West is de rustige, kindvriendelijke omgeving. Het beschikt over meerdere speeltuinen en de buurt is verkeersluw, wat bijdraagt aan een veilige en aangename woonomgeving voor gezinnen.

De Huizermaat West is via de rondweg in Huizen goed aan te rijden vanaf zowel de snelweg als omliggende plaatsen als Naarden, Bussum en Blaricum. Met de omgeving is er een busnetwerk van kracht.

De buurt heeft een supermarkt dat gevestigd is in een klein winkelgebiedje. Verder zijn er meerdere scholen aanwezig.

Ken je buurt

Maak kennis met de buurt Huizermaat West

Huishoudens

1455 huishoudens

eenpersoons
31%
zonder kinderen
35%
met kinderen
34%

Inwoners

3280 inwoners

0-14 jaar
16%
15-24 jaar
10%
25-44 jaar
20%
45-64 jaar
26%
65+ jaar
28%

Afkomst

in de buurt

autochtoon
75%
westerse migratie
11%
overige migratie
14%

Aandeel koop/huur

Wat is de verhouding?

koopwoningen
43%
huurwoningen
53%

Ligging

Huizermaat West op de kaart